HTML

3D Videó

Ez egy 3D videó blog, melynek megtekintéséhez vörös/cián lencsés 3D szemüveg szükséges.

Friss topikok

3D szemüveg

HTML doboz

2012.09.12. 13:06 kandras3d

3D filmhez 3D szemüveg

Elég sokféle 3d technológiáról tudunk már hogy létezik de, miről ismerjük fel hogy melyikhez milyen szemüveg kell?

A legrégebbi technika az anaglif technika. Ennél a módszernél kétféle színeltolással hozzák létre a 3d hatást. Viszont mivel nem volt egy megbeszélt színkombináció ezért a három leginkább használt párokat megemlíteném. A legelterjedtebb a vörös/cián majd követi a magenta/zöld és a sor legvégén a colorcode nevet viselő 3d szemüvegek.

Manapság a mozikban láthatunk 3d filmeket ezek már egy újabb úgynevezett polarizációs technikával kerülnek vetítésre. A lényege az hogy két képet eltolva látunk egymáson. De ennek is van kétféle változata. A cirkuláris és a lineáris polarizáció. Külsőleg a két különböző polarizációs szemüvegeket nem ismerjük meg mert egyformának tűnnek. Viszont a 3d képet már nem látjuk vele ha nem megfelelő a szemüveg. Mozikban a lineáris polarizációt használják az otthonainkban is elérhető 3D Tv-én már viszont a cirkuláris polarizációt használják.
Itt el is értünk az otthoni 3d második fajtájához a 3d Tv-k által. Ezeknek is típustól függően lehet aktív és passzív polarizációs szemüveg igénye. Az aktív 3d szemüvegek csak az adott Tv-hez jók. Nem érdemes próbálgatni egy nem hozzávaló szemüveggel mert minden Tv típusnak saját kommunikációs rendszere van amit az adott szemüveg kezel csak. Előfordulhat hogy működik a szemüveg, de nem lesz tökéletes.


Ha 3d szemüveget szeretne vásárolni tökéletes hely a 3dszemüveg.hu
Válogasson kínálatunkból


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3dvideo.blog.hu/api/trackback/id/tr334772491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása