HTML

3D Videó

Ez egy 3D videó blog, melynek megtekintéséhez vörös/cián lencsés 3D szemüveg szükséges.

Friss topikok

3D szemüveg

HTML doboz

2011.07.06. 13:53 kandras3d

3D videokészítés otthon!

Hamarosan érkezik a Panasonic 3D megoldása az otthoni videozás szerelmeseinek. Így képesek vagyunk saját magunk is 3D-s videokat készíteni, akár családunkról, akár barátainkról, akármi másról.

Panasonic_HDC-SDT750.jpg

 

A

HDC-SDT750 AVCHD formátumban 3D házi videók készítésére is alkalmas. Ehhez 3D konverziós lencsét kell a kamera optikája elé felhelyezni, ami a bal- illetve jobbszembe jutó képrészeket az úgynevezett side-by-side technikát használva egy képpé egyesíti, és azok így jutnak el a 1080p felbontású képszenzorokra. Mindez azt jelenti, hogy a sztereoszkóp kép bal- illetve jobboldalának felbontása csak 960x1080 pixel, vagyis nem azonos a Blu-ray 3D szabvány teljes HD felbontásával, de bizonyára így is elég éles és tiszta lesz a megfelelő élmény eléréséhez.

 

A kamera közvetlenül csatlakoztatható 3D TV-hez, ami vagy automatikusan felismeri a side-by-side képjelet vagy manuálisan kell erre rábírni, és a megfelelő szemüveggel máris nézhető a sztereoszkóp mozgókép.
A kamerát 2D-ről 3D-re átállítva a kép zoommal nem nagyítható - vagyis ha közelíteni akarunk a témához, nekünk kell közelebb menni hozzá – és a fix 3D lencse miatt a képmélység kreatív vezérlésére sincs mód. A 3D videó képelőállítás amúgy meglehetősen bonyolult eljárása viszont így eléggé leegyszerűsödik, de a gyermek első lépéseinek vagy a nyaralás emlékeinek 3D-ben való megörökítéséhez talán ez is elég.

Természetesen hagyományos teljes HD kameraként kiváló 1080/50p felvételek készítésére alkalmas a 3MOS képszenzor, a megnövelt hatékonyságú új hibrid O.I.S. optikai képstabilizátort is magában foglaló Intelligens Automata (iA) üzemmód és a Leica Dicomar objektív révén.

A 3D videozás minden más kellékét megtalálod a www.3-dbolt.hu vagy a www.3dszemuveg.hu oldalon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://3dvideo.blog.hu/api/trackback/id/tr533044398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása